Ciutadania

La memòria oblidada

Aquest dilluns, últim dia del mes de març, continuava la sèrie de xerrades amb La memòria oblidada de Joan Miquel Palomar, del Grup de Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.  

Palomar va plantejar el desinterés objectiu des de les estructures de l’estat, quan no el bloqueig intencionat, per recuperar res que tinga a veure amb el colp d’estat, guerra consequent i/o repressió posterior. L’actitud mantinguda per les autoritats alemanyes, per exemple, respecte del nazisme i les seues víctimes no tenen res a veure, amb el fet a Espanya respecte de la dictadura i la seua brutal repressió ja durant el conflicte, i durant els “años de paz” en els que una ciutadania indefensa patia una repressió brutal.  Només el govern Zapatero, molts anys després de que Adolfo Suárez, per encàrrec del Rei, ens duguera la democràcia a Espanya (com ens han assegurat unànimement els mitjans de comunicació), es va atrevir a fer una Llei que facilitava -tímidament- eixe propòsit.  Però la victoria del PP ha tornat a tancar totes les espectatives.

Joan Miquel Palomar va fer, també, un ampli repàs al paper de la Justícia que ha fet precís anar fins l’Argentina per intentar avançar mínimament i va explicar el funcionament del Grup a Castelló.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s