General

Lorena Manrique: És millor adoptar que comprar

Lorena Manrique, responsable d’ASPAC (Amics dels Animals de Castelló), una associació sense ànim de lucre i independent dedicada a la protecció i defensa dels animals, va ser la protagonista de la xerrada del 24 de febrer.  Manrique va explicar els beneficis econòmics que genera la criança (quasi sempre als països de l’est) d’animals que, després, són enviats a Espanya amb unes condicions d’edat i sanitàries, diguem, “inhumanes” ja que el marge és tan gran que avala eixa visió del animal com un objecte fàcilment fabricable i sustituible. Manrique també va denunciar l’actitud d’una part important de la societat, que fa seua eixa identificació del animal com un objecte que es pot deixar de banda davant de qualsevol problema. Finalment, va explicar com aquests comportaments originen un problema social, l’abandonament d’animals al carrer i/o el portar-les a la “perrera”, situació que implica una despesa a càrrec dels pressupostos municipals sense que el problema siga controlat.

El respecte als animals i una relació decent amb ells és bàsica en la nostra autoestima com persones. I, precisament, des de la seva fundació, ASPAC ha basat la seva tasca en la difusió dels drets dels animals, en la tramitació de denúncies per abusos i maltractaments, en la conscienciació tant dels organismes oficials com de forma directa sobre la població de la necessitat d’un canvi en el tracte que es dóna als animals i en la lluita per una aplicació efectiva de les lleis de protecció dels animals .

L’ssociació està formada per socis i voluntaris i col·labora des de l’any 2005 amb l’ajuntament de CsPlana desenvolupant el projecte educatiu “Tot Mascotes ” dirigit als alumnes de 5è i 6è de Primària de diferents centres escolars.

I des de l’any 2008 , i en col·laboració amb la Universitat Jaume, desenvolupa el programa de Manteniment i Cura de les colònies felines del Campus Universitari .

L’associació té la seu al carrer Catalunya, 16 de CsPlana i disposa d’un consultori veterinari.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s