Qualitat Vida

Giussepe Grezzi: L’espai públic i la mobilitat urbana sostenible

Giussepe Grezzi va protagonitzar aquest dilluns passat (3) la xerrada. Va començar explicant com la mobilitat no és sinó una part de la recuperació dels espais públics per a la ciutadania. L’exemple paradigmàtic és la bicicleta i els seus carrils, però no és menys important la gestió de la resta dels espais públics. Quina ocupació fem de les nostres places. Si tenim espais lliures de cotxes. O quina amplaria tenen les voreres, i de quina accesibilitat i manteniment parlem com a suficient.
Ens va comentar nombroses aplicacions pràctiques a diferents ciutats. Des de Copenhague, Vitoria o Sevilla a Nova York i San Francisco, que han fet el dia a dia dels seus ciutadans més fàcil i més agradable.
De oportú va ser el seu anàlisi en el debat de qui te dret a l’espai entre bicicleta i peató. Simplement, mentres discutim, qui guanya l’espai és el cotxe. El peató i el ciclista han de compartir les voreres.
També algunes reflexions ens donen eines senzilles per analitzar el grau d’amabilitat de la ciutat. Un bon exemple és que la ciutat habitable és aquella en la que els nens poden anar a soles. Tota una referència per reflexionar sobre l’agresivitat de les nostres ciutats.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s