Alimentació

AgriculturaEcològica: Prova de distribució per “caixes” al carrer Oviedo

Vam tindre el profitós taller “Alternatives sostenibles. Agricultura ecològica i grups de consum“. Els llauradors convocats van estar molt participatius i realistes en tot moment. Fet que els agraïm molt. Alguns no vau poder vindre però comptem amb vosaltres i us volem mantindre informats.

Reflexionarem sobre la situació del camp, en general i als conreus de les nostres comarques. Se va parlar de les avantatges d’una agricultura de rodalia basada en la confiança i el contacte directe amb els llauradors. Abordarem les avantatges per a la salut i l’entorn de consumir producte fresc, acabat de collir i tractat amb coneixements tradicionals (descarregats de química innecessària). La visió dels professionals ens va permetre conèixer de primera mà els diferents tipus de certificació de la producció agrària. Des del institucional segell o aval de les comunitats autònomes, al més novedos de certificació social participativa. Ens van explicar les dificultats dels xicotets conreus, sobre tot quan inicien la seua activitat, per accedir al segell i com la visita als conreus per part de consumidors i altres llauradors pot crear un clima de confiança i cooperació coneguda com certificació social participativa. La conclusió és que els grups de consum, com ferramenta per construir nous canals directes de distribució, necessiten de la confiança i el compromís mutu per part de tots els actors: consumidors i llauradors.

El model triat per al grup de consum, encara per acabar de definir, és el que podríem anomenar “model francès“. El cicle comença amb un compromís econòmic per part dels consumidors que permiteix al llaurador fer una panificació de la sembra i, en certa mesura, adaptar-la als consumidors segons els productes de temporada.
Finalment es va trobar bona idea fer una primera prova amb una caixa tipus per valorar la quantitat, varietat i qualitat del producte. El compromís dels consumidors que vulguen participar d’aquesta primera prova serà exclusivament per a eixa caixa. Els nostres llauradors ens passaran en breu un proposta per a que pugau apuntar-vos.
Tingues als teus amics a prop i als teus llauradors més a prop!!
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s